Omdat trouwen nogal wat geld kost, moet er vooraf gespaard worden om alles te kunnen betalen. Je wilt natuurlijk dat het budget dat je straks gespaard hebt voldoende is om een mooie bruiloft te kunnen betalen. Zelfs al hou je alles zo goedkoop mogelijk dan nog ben je wel wat geld kwijt. Dat begint al met de kosten die worden gemaakt om te kunnen trouwen in het gemeentehuis zoals uittreksels uit het geboorteregister, de ondertrouw en een trouwboekje. Elke gemeente bepaald zelf hoe hoog deze kosten zijn. Natuurlijk kun je prioriteiten stellen door te kijken wat jullie echt belangrijk vinden. Maak samen een overzicht met de dingen die echt noodzakelijke zijn en voeg daar de lijst aan toe van de dingen die jullie echt belangrijk vinden. Zet achter alle punten de prijs die dit naar alle waarschijnlijkheid gaat kosten. Ze weet je hoeveel je moet sparen!

Kun je een lening afsluiten voor je bruiloft?

Iedereen kan tegenwoordig een lening afsluiten. Dat betekent dat je voor jullie bruiloft ook een lening kunt afsluiten. Zeker als jullie spaargeld onvoldoende is en jullie toch willen trouwen. Kijk op overstappen.nl eens naar de mogelijkheden van een lening. Je kunt hier, naast het vergelijken van kredietverstrekkers, ook het soort leningen met elkaar vergelijken. In elk geval is het doel waarvoor jullie een lening willen afsluiten bepalend voor het soort lening. Als je een lening afsluit moet je elke maand een bepaald bedrag betalen om die lening af te lossen en daarom is het raadzaam om van tevoren te bekijken hoeveel geld je zou kunnen missen per maand. Vergelijk op een echt onafhankelijke site, bijvoorbeeld die van overstappen.nl, lening soorten én aanbieders met elkaar. Zo weet je ook direct hoeveel geld je kunt lenen en wat jullie maandelijkse kosten daarvan worden.

Hoeveel kunnen jullie lenen en binnen welke tijd moet dit worden terugbetaald

Het bedrag dat je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren zoals: inkomen, leeftijd, gezinssamenstelling, dienstverbanden én openstaande leningen of een negatieve BKR registratie. Elke kredietverstrekker hanteert een minimum én een maximum leenbedrag. Bij een persoonlijke lening bedraagt het minimum leenbedrag meestal € 5.000. Het maximum leenbedrag kan tot wel € 75.000 bedragen. Wil je meer lenen dan moet er een speciale, op maat gemaakte, offerte worden gemaakt. Dat afgesproken aflosbedrag is natuurlijk afhankelijk van de looptijd. Hoe langer de looptijd hoe lager het bedrag. De minimum looptijd van een lening is 12 maanden de maximum looptijd is 180 maanden. Je moet wel elke maand het bedrag dat wordt afgesproken terugbetalen anders loop je het risico een negatieve BKR registratie te krijgen.