Brideflight

Alles over de film Brideflight Nederland

Tips voor het kopen van de perfecte verlovingsring

Hieronder geven wij u antwoorden en tips op de meest gestelde vragen die rijzen bij het zoeken naar een verlovingsring. Hoe u de ring kunt vinden die uw toekomstige vrouw in verrukking zal brengen.

Koopt de man de verlovingsringen alleen of koopt u ze als koppel?

Traditioneel selecteert de man de verlovingsring vóór de verloving en koopt deze. Weet u niet zeker welke verlovingsring uw toekomstige vrouw mooi zal vinden? Dan kunt u na de verloving de verlovingsringen samen kopen. Als u echter heeft afgesproken dat de verlovingsringen ook de trouwringen moeten zijn, dan moet u zeker uw partner meenemen naar de aankoop.

Moet de man ook een verlovingsring dragen?

Als je als man om de hand van je partner vraagt, is dat meestal maar met een enkele ring. Maar steeds meer mannen willen hun omgeving aankondigen dat ze nu verloofd zijn en naast de verlovingsring voor de vrouw ook een verlovingsring voor mannen kopen. Last but not least nemen vrouwen steeds vaker het initiatief en stellen ze hun partner voor om te trouwen.

Aan welke hand draag je de verlovingsring?

Aan welke hand draagt ​​de verloofde de verlovingsring? Traditioneel wordt deze op de ringvinger van de linkerhand geplaatst en blijft daar tot de bruiloft. Volgens een romantische traditie is er van daaruit een directe verbinding met het hart. De verlovingsring kan ook na de bruiloft aan de linkerringvinger blijven zitten – of overschakelen naar de trouwring aan de ringvinger van de rechterhand. In andere landen is het precies het tegenovergestelde.

Hoe kom ik discreet de ringmaat van mijn partner te weten?

Er zijn verschillende manieren om de juiste ringmaat te bepalen. Vraag de zus of beste vriendin van je partner om steun, of je kunt stiekem een ​​ring lenen uit haar juwelendoosje. Idealiter draagt ​​ze deze ring zo vaak mogelijk aan de ringvinger van haar linkerhand. De ringmaat is exact te achterhalen met bijvoorbeeld een ringstokje. Of je gaat naar een juwelier die je vertrouwt en de expert meet de ring op. Past de verlovingsring dan nog niet: Bij ringladen.de kunt u de verlovingsring achteraf kosteloos laten vervangen.

Welke ringstijl past bij mijn vriendin?

Als je je afvraagt ​​welke ringstijl bij je vriendin past, moet je de volgende keer dat je elkaar ontmoet de sieraden van je vriendin eens goed bekijken: welke ringen draagt ​​ze in het dagelijks leven of bij bepaalde gelegenheden? Zo krijg je een idee van de smaak van je vriendin: houdt ze van gouden of zilveren ringen? Worden uw ringen eenvoudig gehouden of zijn ze ongebruikelijk? Als de ring later samen met de trouwring moet worden gedragen, moet de keuze vallen op een eenvoudige of klassieke verlovingsring. Over het algemeen is het beter om niet te experimenteren bij het kopen van verlovingsringen – het risico dat je vrouw na een paar jaar niet meer van een extravagante ring houdt, is te groot. Natuurlijk kun je tijdens je volgende wandeling door de stad ook toevallig langs het raam van een juwelier lopen – je vriend kan je vertellen welke ring ze zou willen.

Hoeveel moet u uitgeven aan een verlovingsring?

Je hoort vaak dat je voor een verlovingsring minimaal drie maandsalaris moet investeren. Maar deze “regel” komt uit de VS, waar mensen zelfs schulden maken om indruk te maken op de aanstaande bruid. Maar een verlovingsring mag niemand ruïneren – vooral omdat hij in Nederland meestal maar een paar maanden wordt gedragen. De waarde van een persoon kan niet worden gecompenseerd door een hoeveelheid geld. Het is belangrijk dat de ring met liefde is gekozen en dat deze aansluit bij de smaak van de partner. Het kan echter de moeite waard zijn om wat meer uit te geven: het gaat tenslotte om een ​​(hopelijk) lange, gelukkige toekomst met je geliefde.

Van welk materiaal moet de verlovingsring zijn gemaakt?

Bij de materiaalkeuze voor de verlovingsring spelen naast het budget ook persoonlijke voorkeuren een rol. Bij het kopen van een verlovingsring moet u rekening houden met de volgende vragen:

 • Welk materiaal vindt uw partner leuk?
 • Welke sieraden draagt ​​ze? Draagt ​​ze bijvoorbeeld alleen witgoud, dan is een geelgouden ring zeker geen optimale keuze.
 • Moet de ring gekleurd zijn?
 • Ook belangrijk om te weten: lijdt uw toekomstige verloofde aan een allergie? In dat geval mag de ring geen nikkel bevatten.

Een verlovingsring van platina of roestvrij staal zou dan een alternatief zijn. Als de verlovingsring tegelijkertijd de trouwring moet zijn en langer moet worden gedragen, worden hoogwaardige materialen zoals platina of 585 goud aanbevolen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende metaalkleuren met hun respectievelijke kenmerken:

 • Geelgoud: Geelgoud is de nobele klassieker voor sieraden bij uitstek.
 • Witgoud: Witgoud heeft een zilverachtig uiterlijk. Het is een tijdloos metaal voor degenen die een traditionele, onopvallende stijl weten te waarderen. Het is ook goed te combineren met andere sieraden.
 • Roségoud: de delicate tint roségoud, die harmonieert met elk huidtype, is de perfecte keuze voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de laatste trends.
 • Platina: platina is het duurste metaal voor een verlovingsring omdat het zeer robuust is en niet aantast.
 • Zilver: Zilveren ringen zijn erg nobel, maar ze krassen gemakkelijker dan ringen van goud of platina en verkleuren ook.

Diamant: ja of nee?

Het kiezen van de perfecte edelsteen voor de diamanten verlovingsring hangt af van de metaallegering en de smaak van je toekomstige bruid. De klassieker is een solitaire ring – een ring met een enkele steen. Een diamant of witte briljant past goed bij zowel geelgoud als zilver, platina en witgoudlegeringen en is absoluut de veiligste keuze. Als u iets buitengewoons wilt kopen voor uw vriendin, dan zijn hier onze tips voor de verlovingsring: Gekleurde diamant of gekleurde edelstenen zoals robijnen, smaragden en roze toermalijnen gaan prachtig samen met verlovingsringen in geel goud; blauwe saffieren harmoniëren met ringen van zilver, witgoud en platinalegeringen. Overigens: De kleur blauw staat bijvoorbeeld voor loyaliteit en wordt daarom vaak gekozen. Als je partner de ring in het dagelijks leven wil dragen – en na de bruiloft samen met de trouwring – moet de steen een “praktisch” formaat hebben.

Naast de solitaire-ring zijn er nog andere soorten ringen:

 • Memoire ring: Bij de memoire ring worden meerdere kleine steentjes naast elkaar op de ringband bevestigd.
 • Stapelring: Net als de solitaire ring heeft de stapelring een enkele steen. Het is meestal smaller en eenvoudiger, omdat het na de bruiloft meestal naast de trouwring wordt gedragen.
 • Spanring: bij dit model zit de diamant niet op de ringband, maar wordt hij erdoor omarmd en lijkt hij boven de hand van de verloofde te zweven. Desalniettemin is een spanring robuust en houdt de diamant absoluut stevig vast.

Je sprookjeshuwelijk vieren op een ideale trouwlocatie

Trouwlocatie Gorinchem.

Een huwelijk dient de mooiste dag van jullie leven te worden. Een geweldige trouwlocatie hoort daar uiteraard bij. Een huwelijk is pas compleet als zowel de gasten als bruidspaar kunnen genieten van een mooie fotolocatie, een receptie, sfeervol diner en knallend bruidsfeest. Een trouwlocatie in Gorinchem kan dit allemaal bieden. Je kunt een sprookjeshuwelijk in een kasteel kiezen, trouwen in een mooie zaal of ergens buiten om een fleurig terras aan het water. Een grote bruiloft met een knallend feest waarbij je een DJ in huurt en met jouw partners de avond rond danst. De trouwlocatie biedt talloze opties als het om bruiloften gaat. Van hele luxe en uitgebreid varianten tot eenvoud zonder al te veel poespas alles is mogelijk in Gorinchem.

Ceremonie en catering

Behalve op het stadhuis kan de ceremonie ook op een andere locatie worden gehouden in Gorinchem. Op de feestlocatie bijvoorbeeld in een mooie botanische tuin indien het weer het toelaat of in de ridderzaal van een kasteel. Het voordeel is dat jouw bruiloft naar eigen wens is te organiseren. De ceremonie kan heel groot en uitgebreid maar ook klein en intiem zijn. Ook kun je kiezen voor spetterende catering met allemaal lekkere hapjes inclusief bruidstaart die jullie zelf helemaal vorm kunnen geven. De receptie met ontvangst van gasten kan met een high tea of een koffiebuffet bijvoorbeeld. Tijdens het bruidsfeest kun je een borrel organiseren met hartige (luxe) hapjes en heerlijke dranken voor iedereen. Ook tijdens het eten kun je zowel kiezen voor een uitgebreid buffet of een drie gangen diner van de kaart.

Bruidsfeest

Om een bruiloft af te sluiten kun je als einde een geweldig feest organiseren op een trouwlocatie Gorinchem. Je kunt een D.J. inhuren die jullie favoriete liedjes een voor een afspeelt, zorgen voor een heerlijke borrel met hapjes die de catering geheel verzorgt voor jullie en de gasten of bijvoorbeeld een wijn proeverij. Alles is mogelijk. Je kunt bij mooi zwoel zomerweer kiezen om het huwelijksfeest buiten te houden. Wat dacht je van samen dansen onder de sterrenhemel en maanlicht in een mooie natuurlijke omgeving als Gorinchem. Natuurlijk beleeft het bruidspaar een spetterende avond samen met alle avondgasten die de pan uit kunnen swingen tot middernacht. Een trouwlocatie in Gorinchem regelt jullie bruiloft tot in de puntjes qua mogelijkheden afgesteld op jullie persoonlijke wensen. Indien jullie weten wat jullie willen kun je een offerte opvragen om een beeld te krijgen wat zo een bruiloft kost.

Trouwen kost veel geld

Omdat trouwen nogal wat geld kost, moet er vooraf gespaard worden om alles te kunnen betalen. Je wilt natuurlijk dat het budget dat je straks gespaard hebt voldoende is om een mooie bruiloft te kunnen betalen. Zelfs al hou je alles zo goedkoop mogelijk dan nog ben je wel wat geld kwijt. Dat begint al met de kosten die worden gemaakt om te kunnen trouwen in het gemeentehuis zoals uittreksels uit het geboorteregister, de ondertrouw en een trouwboekje. Elke gemeente bepaald zelf hoe hoog deze kosten zijn. Natuurlijk kun je prioriteiten stellen door te kijken wat jullie echt belangrijk vinden. Maak samen een overzicht met de dingen die echt noodzakelijke zijn en voeg daar de lijst aan toe van de dingen die jullie echt belangrijk vinden. Zet achter alle punten de prijs die dit naar alle waarschijnlijkheid gaat kosten. Ze weet je hoeveel je moet sparen!

Kun je een lening afsluiten voor je bruiloft?

Iedereen kan tegenwoordig een lening afsluiten. Dat betekent dat je voor jullie bruiloft ook een lening kunt afsluiten. Zeker als jullie spaargeld onvoldoende is en jullie toch willen trouwen. Kijk op overstappen.nl eens naar de mogelijkheden van een lening. Je kunt hier, naast het vergelijken van kredietverstrekkers, ook het soort leningen met elkaar vergelijken. In elk geval is het doel waarvoor jullie een lening willen afsluiten bepalend voor het soort lening. Als je een lening afsluit moet je elke maand een bepaald bedrag betalen om die lening af te lossen en daarom is het raadzaam om van tevoren te bekijken hoeveel geld je zou kunnen missen per maand. Vergelijk op een echt onafhankelijke site, bijvoorbeeld die van overstappen.nl, lening soorten én aanbieders met elkaar. Zo weet je ook direct hoeveel geld je kunt lenen en wat jullie maandelijkse kosten daarvan worden.

Hoeveel kunnen jullie lenen en binnen welke tijd moet dit worden terugbetaald

Het bedrag dat je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren zoals: inkomen, leeftijd, gezinssamenstelling, dienstverbanden én openstaande leningen of een negatieve BKR registratie. Elke kredietverstrekker hanteert een minimum én een maximum leenbedrag. Bij een persoonlijke lening bedraagt het minimum leenbedrag meestal € 5.000. Het maximum leenbedrag kan tot wel € 75.000 bedragen. Wil je meer lenen dan moet er een speciale, op maat gemaakte, offerte worden gemaakt. Dat afgesproken aflosbedrag is natuurlijk afhankelijk van de looptijd. Hoe langer de looptijd hoe lager het bedrag. De minimum looptijd van een lening is 12 maanden de maximum looptijd is 180 maanden. Je moet wel elke maand het bedrag dat wordt afgesproken terugbetalen anders loop je het risico een negatieve BKR registratie te krijgen.

Ideeën voor catering op jouw bruiloft

Ga je binnenkort trouwen? Dan wil je jouw gasten natuurlijk verwennen met lekker eten en drinken. In deze blog een aantal leuke tips voor catering op de bruiloft. Van buffetten, tot salades en BBQ. Meer weten? Op de pagina bruiloft catering vergelijken lees je uitgebreide informatie over dit onderwerp. Populair zijn onder andere de koude- en warme buffetten. Maar we zien tegenwoordig ook steeds meer BBQ’s en andere themabuffetten.

Catering op locatie

Cateraars zijn flexibel en kunnen het allemaal op jouw eigen droomlocatie bezorgen. Dus houd je een feest in je eigen tuin of in een andere toffe locatie? Dan is dat geen enkel probleem. Dankzij professionele catering op maat tover jij elke locatie om tot een perfecte feestlocatie waar gasten kunnen genieten van heerlijk eten en drinken.

Oosters buffet

Oosters buffet, altijd lekker! Met zorg samengesteld, verfijnde recepturen, authentiek en volop variatie…. Onze Oosterse buffetten zijn dusdanig samengesteld dat elke gast uit uw gezelschap een mooie combinatie kan opscheppen. Vlees en vegetarische gerechten van mild gekruid tot pikant… Heerlijk thuis uit eten! Met onder andere: Daging smoor, Ajam panggang, Babi Ketjap, Gehaktballetjes in pindasausl, Sambal goreng telor, Sambal goreng , Bami goreng, Nasi goreng, Kroepoek, Atjar tjampoer.

Heerlijke salades

Je kunt ook kiezen voor verschillende soorten salades en saladebuffetten. Zo kunt u op uw eigen manier uw lunch, brunch of feest een extra feestelijke tint geven. De salades worden vers bereid in eigen keuken en worden rijkelijk gegarneerd opgemaakt op schaal geleverd . Alle saladeschotels zijn per soort te bestellen voor grote groepen en worden geleverd met stokbrood ( bruin/wit ) en kruidenboter.

Een complete BBQ

De cateraar verzorgt graag een heerlijke barbecue schotel, -salades en sauzen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. U kunt aan de hand van hetgeen u aantreft ook zelf een pakket samenstellen, waarna de cateraar een passende prijs zullen bieden.Dergelijke BBQ-pakketten worden geleverd met:Aardappelsalade, fruitsalade, pastasalade, komkommer salade, stokbrood, kruidenboter en sauzen.Meer inspiratie?
Wil je weten wat de laatste trends zijn van het trouwmenu? Bekijk dan eens deze blog van theperfectwedding.nl. Zij komen met een aantal heel originele en trendy concepten waar je zeker inspiratie uit kunt halen.

Ga je binnenkort trouwen?

Misschien ben je pas ten huwelijk gevraagd en kijk je uit naar de grote dag die er aan zit te komen. Je bent misschien allang bezig met wat voorbereidingen en dan is het nog maar de vraag wat er allemaal binnen het budget past. Maar de luxe trouwkaarten zullen er vast en zeker komen want die horen er toch ook bij? Het is goed dat je er samen eens over na gaat denken wat je zou willen. Je kunt namelijk veel geld investeren maar het is ook leuk om het goedkoop te kunnen realiseren. Het kan echt alle kanten op, maar laat je eerst maar eens inspireren door het huidige aanbod. Dan kun je vanzelf een keuze maken wat jij wel of niet op je kaart zou willen. Dit geeft jou echt een goed beeld van hoe je je eigen kaart het liefst zou zien.

Maak het huis gezellig

Je gaat trouwen, maar al vier je het feest elders, het is toch fijn als je naderhand thuis komt dat het dan ook gezellig is. Tijd om een kijkje te nemen bij Maakjeeigensfeer.nl en dan kun je eens kijken wat je voor jouw woning nog kunt gebruiken.

 • Tafels, altijd ideaal om op diverse plaatsen grotere of kleinere tafels te plaatsen. Ook bijv. tussen de banken in, leuk om wat tijdschriften te plaatsen.
 • Servies, ook altijd van belang en er sneuvelt altijd wel eens wat.
 • Iets voor de keuken, wat altijd goed van pas kan komen.
 • Kaarsen, die gaan er zeker in de winterdag vaak veel doorheen dus maak het extra gezellig en maak er gebruik van.
 • Bij twijfel, cadeaubonnen doen het ook altijd goed! Dan kan iedereen zelf wat uitkiezen en dat maakt het zeker extra leuk.

Maak er een top dag van!

Trouwen is een dag waar je naar uit kijkt en dat kan zomaar de mooiste dag van je leven zijn. Kijk er daarom naar uit en regel alles tijdig zodat je echt kunt genieten! Vaak heb je thuis al veel tijd nodig voor de voorbereidingen, en dat is dan ook waar je aan gaat werken. Begin op tijd en plan alles goed en houd er ook rekening mee dat dingen wat meer tijd kunnen kosten. Op die manier weet je zeker dat je tijd over kunt houden en nog even kunt genieten van al dat moois wat er aan zit te komen.