Hieronder geven wij u antwoorden en tips op de meest gestelde vragen die rijzen bij het zoeken naar een verlovingsring. Hoe u de ring kunt vinden die uw toekomstige vrouw in verrukking zal brengen.

Koopt de man de verlovingsringen alleen of koopt u ze als koppel?

Traditioneel selecteert de man de verlovingsring vóór de verloving en koopt deze. Weet u niet zeker welke verlovingsring uw toekomstige vrouw mooi zal vinden? Dan kunt u na de verloving de verlovingsringen samen kopen. Als u echter heeft afgesproken dat de verlovingsringen ook de trouwringen moeten zijn, dan moet u zeker uw partner meenemen naar de aankoop.

Moet de man ook een verlovingsring dragen?

Als je als man om de hand van je partner vraagt, is dat meestal maar met een enkele ring. Maar steeds meer mannen willen hun omgeving aankondigen dat ze nu verloofd zijn en naast de verlovingsring voor de vrouw ook een verlovingsring voor mannen kopen. Last but not least nemen vrouwen steeds vaker het initiatief en stellen ze hun partner voor om te trouwen.

Aan welke hand draag je de verlovingsring?

Aan welke hand draagt ​​de verloofde de verlovingsring? Traditioneel wordt deze op de ringvinger van de linkerhand geplaatst en blijft daar tot de bruiloft. Volgens een romantische traditie is er van daaruit een directe verbinding met het hart. De verlovingsring kan ook na de bruiloft aan de linkerringvinger blijven zitten – of overschakelen naar de trouwring aan de ringvinger van de rechterhand. In andere landen is het precies het tegenovergestelde.

Hoe kom ik discreet de ringmaat van mijn partner te weten?

Er zijn verschillende manieren om de juiste ringmaat te bepalen. Vraag de zus of beste vriendin van je partner om steun, of je kunt stiekem een ​​ring lenen uit haar juwelendoosje. Idealiter draagt ​​ze deze ring zo vaak mogelijk aan de ringvinger van haar linkerhand. De ringmaat is exact te achterhalen met bijvoorbeeld een ringstokje. Of je gaat naar een juwelier die je vertrouwt en de expert meet de ring op. Past de verlovingsring dan nog niet: Bij ringladen.de kunt u de verlovingsring achteraf kosteloos laten vervangen.

Welke ringstijl past bij mijn vriendin?

Als je je afvraagt ​​welke ringstijl bij je vriendin past, moet je de volgende keer dat je elkaar ontmoet de sieraden van je vriendin eens goed bekijken: welke ringen draagt ​​ze in het dagelijks leven of bij bepaalde gelegenheden? Zo krijg je een idee van de smaak van je vriendin: houdt ze van gouden of zilveren ringen? Worden uw ringen eenvoudig gehouden of zijn ze ongebruikelijk? Als de ring later samen met de trouwring moet worden gedragen, moet de keuze vallen op een eenvoudige of klassieke verlovingsring. Over het algemeen is het beter om niet te experimenteren bij het kopen van verlovingsringen – het risico dat je vrouw na een paar jaar niet meer van een extravagante ring houdt, is te groot. Natuurlijk kun je tijdens je volgende wandeling door de stad ook toevallig langs het raam van een juwelier lopen – je vriend kan je vertellen welke ring ze zou willen.

Hoeveel moet u uitgeven aan een verlovingsring?

Je hoort vaak dat je voor een verlovingsring minimaal drie maandsalaris moet investeren. Maar deze “regel” komt uit de VS, waar mensen zelfs schulden maken om indruk te maken op de aanstaande bruid. Maar een verlovingsring mag niemand ruïneren – vooral omdat hij in Nederland meestal maar een paar maanden wordt gedragen. De waarde van een persoon kan niet worden gecompenseerd door een hoeveelheid geld. Het is belangrijk dat de ring met liefde is gekozen en dat deze aansluit bij de smaak van de partner. Het kan echter de moeite waard zijn om wat meer uit te geven: het gaat tenslotte om een ​​(hopelijk) lange, gelukkige toekomst met je geliefde.

Van welk materiaal moet de verlovingsring zijn gemaakt?

Bij de materiaalkeuze voor de verlovingsring spelen naast het budget ook persoonlijke voorkeuren een rol. Bij het kopen van een verlovingsring moet u rekening houden met de volgende vragen:

 • Welk materiaal vindt uw partner leuk?
 • Welke sieraden draagt ​​ze? Draagt ​​ze bijvoorbeeld alleen witgoud, dan is een geelgouden ring zeker geen optimale keuze.
 • Moet de ring gekleurd zijn?
 • Ook belangrijk om te weten: lijdt uw toekomstige verloofde aan een allergie? In dat geval mag de ring geen nikkel bevatten.

Een verlovingsring van platina of roestvrij staal zou dan een alternatief zijn. Als de verlovingsring tegelijkertijd de trouwring moet zijn en langer moet worden gedragen, worden hoogwaardige materialen zoals platina of 585 goud aanbevolen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende metaalkleuren met hun respectievelijke kenmerken:

 • Geelgoud: Geelgoud is de nobele klassieker voor sieraden bij uitstek.
 • Witgoud: Witgoud heeft een zilverachtig uiterlijk. Het is een tijdloos metaal voor degenen die een traditionele, onopvallende stijl weten te waarderen. Het is ook goed te combineren met andere sieraden.
 • Roségoud: de delicate tint roségoud, die harmonieert met elk huidtype, is de perfecte keuze voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de laatste trends.
 • Platina: platina is het duurste metaal voor een verlovingsring omdat het zeer robuust is en niet aantast.
 • Zilver: Zilveren ringen zijn erg nobel, maar ze krassen gemakkelijker dan ringen van goud of platina en verkleuren ook.

Diamant: ja of nee?

Het kiezen van de perfecte edelsteen voor de diamanten verlovingsring hangt af van de metaallegering en de smaak van je toekomstige bruid. De klassieker is een solitaire ring – een ring met een enkele steen. Een diamant of witte briljant past goed bij zowel geelgoud als zilver, platina en witgoudlegeringen en is absoluut de veiligste keuze. Als u iets buitengewoons wilt kopen voor uw vriendin, dan zijn hier onze tips voor de verlovingsring: Gekleurde diamant of gekleurde edelstenen zoals robijnen, smaragden en roze toermalijnen gaan prachtig samen met verlovingsringen in geel goud; blauwe saffieren harmoniëren met ringen van zilver, witgoud en platinalegeringen. Overigens: De kleur blauw staat bijvoorbeeld voor loyaliteit en wordt daarom vaak gekozen. Als je partner de ring in het dagelijks leven wil dragen – en na de bruiloft samen met de trouwring – moet de steen een “praktisch” formaat hebben.

Naast de solitaire-ring zijn er nog andere soorten ringen:

 • Memoire ring: Bij de memoire ring worden meerdere kleine steentjes naast elkaar op de ringband bevestigd.
 • Stapelring: Net als de solitaire ring heeft de stapelring een enkele steen. Het is meestal smaller en eenvoudiger, omdat het na de bruiloft meestal naast de trouwring wordt gedragen.
 • Spanring: bij dit model zit de diamant niet op de ringband, maar wordt hij erdoor omarmd en lijkt hij boven de hand van de verloofde te zweven. Desalniettemin is een spanring robuust en houdt de diamant absoluut stevig vast.